Chociaż w kuchniach gastronomicznych przygotowuje się posiłki podobnie jak w kuchniach domowych, to z uwagi na skalę całego procesu niezbędne jest inne wyposażenie. Typowe meble kuchenne, jakich używa się w mieszkaniach, nie nadają się do użytkowania w kuchniach restauracyjnych czy hotelowych. Meble gastronomiczne muszą być funkcjonalne, wygodne w użytkowaniu i możliwie jak najbardziej wytrzymałe. Szczególnie ostatni wymóg jest istotny, ponieważ wszystkie sprzęty obecne w kuchni gastronomicznej podlegają bardzo intensywnej eksploatacji. Meble gastronomiczne sa na ogól wytwarzane ze stali nierdzewnej. Zapewnia im to duża trwałość i odporność na warunki panujące w kuchni. Klasyczne meble drewniane ulegają zbyt szybkiemu zużyciu, ponieważ źle znoszą wysoką temperaturę i wilgoć. Stal nierdzewna spisuje się w takich warunkach o wiele lepiej, dzięki czemu meble ze stali nierdzewnej są standardowym wyposażeniem dużych kuchni w placówkach zajmujących się serwowaniem posiłków dla dużych ilości osób.

Eleganckie futra szyte na zamówienie
Chociaż branża odzieżowa co chwila zaskakuje nowymi strojami, trendami i modami, to istnieją pewne rodzaje strojów, które nigdy nie wyjdą z mody i które zawsze będą obiektami pożądania wielu pań. Wynika to s...